Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζητά επειγόντως ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης το επιμελητήριο Σάμου

Την αύξηση της αστυνομικής δύναμης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις πύλες εισόδου, του νησιού ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία του ελέγχου και η εξυπηρέτηση του κοινού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεωδορικάκο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής.

Αφορμή στάθηκε η πολύωρη αναμονή κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου, των εκατοντάδων τουριστών από τη γειτονική Τουρκία οι οποίοι κατέκλυσαν το νησί λόγω του Μπαιραμιού, το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθημερινά με τα δύο πλοία της γραμμής έφταναν 350 άτομα με μισή ώρα διαφορά στην άφιξη τους και ενώ υπήρχαν 4 αστυνομικοί στον έλεγχο των διαβατηρίων.

Το νέο σύστημα ελέγχου που ισχύει από φέτος με τη νέα βάση δεδομένων, παρουσιάζει καθυστέρηση στην εξακρίβωση τους. Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής αναφέρει στον υπουργό ότι «η εύρυθμη λειτουργία στις πύλες εισόδου της Σάμου απαιτεί μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, στους ελέγχους καθώς ο μικρός αριθμός προσωπικού οδηγεί σε πολύωρες καθυστερήσεις των επιβατών στους χώρους ελέγχου, ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες για αρκετές ώρες έως την είσοδο τους».

Επισημαίνει δε ότι εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου που προβλέπεται φέτος με μεγάλη προσέλευση τουριστών στην Σάμο, απαιτούνται άμεσες ενέργειες ώστε τα τρία θαλάσσια Συνοριακά Σημείο Διέλευσης (ΣΣΔ) – πύλες εισόδου, καθώς και το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» να λειτουργούν εύρυθμα χωρίς πολύωρες αναμονές και ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More