Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε αραβόφωνη εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική της Ουάσιγκτον στον πόλεμο στη Γάζα

Η Hala Gharit, η αραβόφωνη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για την πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα, και είναι τουλάχιστον η τρίτη παραίτηση από το υπουργείο για αυτό το θέμα.

Ο ιστότοπος του υπουργείου έδειξε ότι η Χάλα ήταν επίσης Αναπληρωτής Διευθυντής του Περιφερειακού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Ντουμπάι και εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών πριν από περίπου δύο δεκαετίες ως πολιτικός αξιωματούχος και στέλεχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Hala έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, «Παραίτηθηκα  τον Απρίλιο του 2024 μετά από 18 χρόνια διακεκριμένης υπηρεσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στη Γάζα».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση σε συνέντευξη Τύπου χτες Πέμπτη, είπε: «Το υπουργείο έχει κανάλια για να ανταλλάσσουν απόψεις οι υπάλληλοί του όταν δεν συμφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές».

Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, η Anil Shielen του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του State Department ανακοίνωσε την παραίτηση της και ο αξιωματούχος του State Department Josh Ball παραιτήθηκε επίσης τον Οκτώβριο.

Τον Νοέμβριο, περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, μέρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός. Τηλεγραφήματα που επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης στάλθηκαν και στο εσωτερικό «αντιπολιτευτικό κανάλι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More