Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν να αναλάβει δράση για την αναμενόμενη αύξηση αιτούντων ασύλου

Αμερικανοί νομοθέτες, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, πίεσαν τον Τζο Μπάιντεν την Κυριακή 18/12, να αναλάβει δράση για να διαχειριστεί την αναμενόμενη αύξηση των αιτούντων άσυλο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, όταν οι περιορισμοί της εποχής του COVID λήξουν αυτή την εβδομάδα.

Οι παραμεθόριες πόλεις των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα κύμα αιτούντων ασύλου, αφού ένας Αμερικανός δικαστής τον Νοέμβριο αποφάσισε να καταργήσει μια πολιτική της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που επέτρεψε στις αρχές μετανάστευσης να στείλουν γρήγορα άσυλο στους αιτούντες άσυλο πίσω στο Μεξικό και σε άλλες χώρες.

Η πολιτική, γνωστή ως Τίτλος 42, θα λήξει στις 21 Δεκεμβρίου και χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν παραταχθεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού εν όψει της χαλάρωσης των περιορισμών.

Η συνοριακή πόλη Ελ Πάσο στο δυτικό Τέξας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο, επικαλούμενη τους εκατοντάδες μετανάστες που κοιμούνται στους δρόμους σε χαμηλές θερμοκρασίες και τους χιλιάδες που κρατούνται καθημερινά.

Ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Τόνι Γκονζάλες από το Τέξας προέτρεψε τον Μπάιντεν να αναζωογονήσει τις προηγούμενες πολιτικές που προσπαθούσαν να επιταχύνουν τις αναθεωρήσεις ασύλου και να επισπεύσουν τις απελάσεις.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Henry Cuellar, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης το Τέξας, προέτρεψε τον Μπάιντεν να θεσπίσει μια πολιτική που απαιτεί από τους ανθρώπους να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο μόνο στις επίσημες συνοριακές διελεύσεις.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More