Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: 19χρονος που επιτέθηκε με ματσέτα σε 3 αστυνομικούς στη Ν. Υόρκη φέρεται να συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Ένας έφηβος που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με ματσέτα σε τρεις αστυνομικούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κοντά στην Times Square κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και απόπειρα επίθεσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία της Νέας Υόρκης, σε ένα περιστατικό που σύμφωνα με τους New York Times συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Τρέβορ Μπίκφορντ, 19 ετών, από το Γουέλς του Μέιν, και ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα τη Δευτέρα ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας και δύο απόπειρες επίθεσης.

Οι αρχές δεν σχολίασαν τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά οι Times ανέφεραν ότι ο ύποπτος καθοδηγούνταν από τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο των αστυνομικών αρχών, ο οποίος δήλωσε ότι ο Μπίκφορντ μπορεί αργότερα να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εξτρεμισμό.

Οι Times ανέφεραν ότι ο Μπίκφορντ είχε ασπαστεί το Ισλάμ κάποια στιγμή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Μπίκφορντ είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη από το σπίτι του στο Μέιν το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους ήταν απρόκλητη, έγινε αργά το βράδυ έξω από έναν ασφαλή χώρο που είχε διαμορφωθεί για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το περιστατικό ο αστυνομικός διευθυντής Κίτσαντ Σιούελ.

Ένας από τους τρεις αστυνομικούς που δέχθηκαν την επίθεση και ο οποίος είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από την Αστυνομική Ακαδημία, υπέστη κάταγμα στο κρανίο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Και οι τρεις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά πήραν εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον ύποπτο, χτυπώντας τον στον ώμο. Ο ύποπτος οδηγήθηκε στη συνέχεια υπό κράτηση, δήλωσε η αστυνομία.

Ο Μπίκφορντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bellevue για περίθαλψη, όπου παρέμεινε τη Δευτέρα.

Πριν από την επίθεση, ο Μπίκφορντ έγραψε μια αποχαιρετιστήρια επιστολή στην οικογένειά του σε ένα ημερολόγιο, ανέφεραν οι Times.

Στο ημερολόγιο, έγραφε στη μητέρα του: «Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα μετανοήσεις στον Αλλάχ και γι’ αυτό έχω την ελπίδα στην καρδιά μου ότι ένα κομμάτι σου πιστεύει, έτσι ώστε να μπορέσεις να βγεις από το κόλαση», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Μπίκφορντ αναφερόταν επίσης στο ημερολόγιό του στον αδελφό του, ο οποίος είναι στον αμερικανικό στρατό, θεωρώντας ότι έχει βάλει τη στολή του εχθρού, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον ανώνυμο αστυνομικό αξιωματούχο της αστυνομίας.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More