Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: “Χωρίς τον ξενοδόχο” αποφάσιζε αύξηση των δημοτικών τελών ο δήμος – Ακυρώνει την απόφαση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για αύξηση των δημοτικών τελών από την 1η Ιανουαρίου 2024 ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Και ενώ ο δήμος υπολόγιζε σ’αυτήν την αύξηση για να ενισχυθούν τα ταμεία του, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη, η οποία αποφάσισε εν ριπή οφθαλμού την αναστολή της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ψηφοφορία που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν σύννομη, καθώς πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα μία μέρα μετά το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, δεν νοείται διακοπή της συνεδρίασης και συνέχισή της την επόμενη μέρα, όπως αποφάσισε τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, ο δήμος Ηρακλείου καλείται να αναπροσαρμόσει εκ νέου την οικονομική του πολιτική, ενώ από την πλευρά τους έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες του επισιτισμού στο δήμο Ηρακλείου δηλώνουν ανακουφισμένοι από αυτήν την απόφαση, που θα επιβάρυνε πολύ τα ταμεία τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More