Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βραζιλία ανακοίνωσε την αποστολή για το Κατάρ: Εκτός ο Φιρμίνο

Η Βραζιλία ανακοίνωσε την αποστολή της με 26 παίκτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που περιλαμβάνει μια πληθώρα 12 αστέρων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο προπονητής της Σελεσάο, Τίτε, ανακοίνωσε την τελική επιλογή του τη Δευτέρα και υπήρξαν αξιοσημείωτες παραλείψεις, όπως το δίδυμο της Premier League Ρομπέρτο Φιρμίνο και Γκάμπριελ Μαγκαλάες – ενώ ο Φιλίπ Κουτίνιo είχε ήδη αποκλειστεί λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο, ο αστέρας της PSG Νεϊμάρ θα δώσει κανονικά το παρών και θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία στο Κατάρ με το να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας.

Το δίδυμο της Άρσεναλ Γκάμπριελ Ζεσούς και Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ο Τιάγκο Σίλβα της Τσέλσι, ο Κασεμίρο, ο Φρεντ και ο Άντονι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Φαμπίνιο της Λίβερπουλ και ο Ριτσάρλισον της Τότεναμ είναι μερικά μόνο από τα «βαριά» ονόματα που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ.

Ο Λούκας Πακέτα της Γουέστ Χαμ και ο Μπρούνο Γκιμαράες της Νιούκαστλ είναι και οι δύο μέρος της αποστολής, έχοντας διαπρέψει στις ομάδες τους φέτος.

Το δίδυμο τερματοφυλάκων της Πρέμιερ Λιγκ, Άλισον και Έντερσον, είναι και οι δύο στην ενδεκάδα και τους συνοδεύει ο στόπερ της Παλμέιρας, Βέβερτον.

Οι εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, Βινίσιους Τζούνιορ και Ραφίνια, είναι επίσης μέλη της Σελεσάο για το Κατάρ, αφού εντυπωσίασαν στη La Liga αυτή τη σεζόν.

Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι, μοιράστηκε τη συγκινητική στιγμή που ο ίδιος – και η οικογένειά του – έμαθαν ότι είχε συμπεριληφθεί στην ομάδα.

Ο πρώην σταρ του Άγιαξ μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθεται με την οικογένειά του – όλοι ντυμένοι με μπλουζάκια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και ο ίδιος φορούσε τη φανέλα της Βραζιλίας – περιμένοντας την ανακοίνωση. Την στιγμή που ανακοινώνεται το όνομά του, η οικογένειά του ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και αγκαλιές.

Ο αστέρας της Νιούκαστλ, Μπρούνο Γκιμαράες, είχε παρόμοια αντίδραση, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την στιγμή που ανακοινώνεται το όνομά του, ο μέσος της Νιούκαστλ ξεσπά σε πανηγυρισμούς με τον νεογέννητο γιο του στην αγκαλιά.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η απουσία κάποιων αστέρων της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Φιλίπ Κουτίνιο της Άστον Βίλα αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από τραυματισμό στον μηρό σε προπόνηση. Ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες της Άρσεναλ ήταν επίσης άτυχος, δεδομένης της εντυπωσιακής κατάστασης του συλλόγου και του ίδιου.

Ο επιθετικός της Φλαμένγκο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα – πιο γνωστός ως Γκαμπιγκόλ – έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ματέους Κούνια και τον μέσο της Νιούκαστλ, Τζοελίντον.

Η ομάδα του Τίτε είναι από τις πρώτες ομάδες που ανακοίνωσαν την αποστολή τους με το Παγκόσμιο Κύπελλο λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά.

Ξεκινούν στο Κατάρ εναντίον της Σερβίας στις 24 Νοεμβρίου πριν αντιμετωπίσουν αργότερα την Ελβετία και το Καμερούν. Η «Σελεσάο» ελπίζει σε καλύτερη πορεία από το προηγούμενο Π.Κ. του 2018, όταν είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από το εκπληκτικό Βέλγιο με 2-1.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More