Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Απεργία στον χώρο της Υγείας σε Αγγλία και Ουαλία

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα προχωρούν σήμερα σε απεργία στην Αγγλία και την Ουαλία, στη συνεχιζόμενη διαμάχη με την κυβέρνηση για την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους.

Στην απεργία θα συμμετέχουν περισσότερα από 11.000 μέλη του συνδικάτου GMB ενώ στις 15 Μαρτίου πρόκειται να απεργήσουν δεκάδες χιλιάδες μέλη του κατώτερου ιατρικού προσωπικού στην Αγγλία.

Μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων στα ασθενοφόρα, η εθνική γραμματέας του GMB, Ρέιτσελ Χάρισον, είπε ότι θα αποχωρήσουν από την εργασία τους «επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν σέβεται τους εργαζόμενους».

Το 97,48% των μελών ψήφισαν υπέρ αυτής  της απεργίας που θα είναι η πρώτη στην ιστορία του συνδικάτου.  Περίπου 45.000 κατώτεροι γιατροί , που είναι μέλη του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (BMA) έχουν επίσης ψηφίσει υπέρ της απεργίας με το αποτέλεσμα να αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

 Οι νοσηλευτές θα συνεχίσουν τη δράση τους με 48ωρη απεργία που ξεκινά την 1η Μαρτίου, με το Royal College of Nursing να δηλώνει ότι έχει λάβει 250.000 £ σε δημόσιες δωρεές από την έναρξη της εκστρατείας του τον Δεκέμβριο.

 Ο γενικός γραμματέας του RCN, Πάτ Κουλεν δήλωσε: «Δεν υπάρχει άτομο σε αυτή τη χώρα του οποίου η ζωή να μην έχει επηρεαστεί από μια νοσοκόμα και γι’ αυτό οι πολίτες είναι μαζί μας σε κάθε βήμα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More