Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: «Ισχυρή, εξαιρετική, συναισθηματική και ηρωική» χαρακτηρίζει ο Τύπος την επίσκεψη Ζελένσκι

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Στην αιφνιδιαστική επίσκεψη του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο εστιάζουν τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού , που την περιγράφουν ως ισχυρή, εξαιρετική, συναισθηματική και ηρωική.
 

Ο Guardian και οι Financial Times, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούν την έκκληση του για μαχητικά αεροσκάφη , «φτερά για την ελευθερία» όπως τα αποκαλούσε , στους τίτλους τους.

Η Sun προβάλλει  μια φωτογραφία από την συνάντηση του με τον βασιλιά Καρολο με τον τίτλο: «Ευχαριστώ για το τσάι… Τώρα δώσε μου τα τζετ σου».

 Αυτή η έκκληση ασκεί αυξανόμενη πίεση στον Ρισι Σουνακ, σύμφωνα με την Daily Mail και την Daily Express. Οι δυο εφημερίδες  υπογραμμίζουν  την παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον , με την Express να αναφέρει ότι είναι καιρός το Κίεβο να πάρει «ο,τι ακριβώς χρειάζεται για να τελειώσει τη δουλειά» απέναντι στη Ρωσία.
 Η ρωσική πρεσβεία λέει ότι η κίνηση «θα έχει συνέπειες για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», σημειώνει το i.
 

Ο πρωθυπουργός έβαλε τις βάσεις για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από τη Βρετανία, αναφέρουν οι Daily Telegraph και η Times.
 Η πρώτη  κάνει λόγο για «ξαφνικό άνοιγμα» του στην εκπλήρωση του αιτήματος της Ουκρανίας.
 Οι Times έχουν μια περιγραφή της ομιλίας στο Westminster Hall, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα.
 Στο σκίτσο του, ο Κουέντιν Λετς λέει ότι ο Ζελένσκι θα είχε αναγνωριστεί ως «πολεμιστής» στην εποχή του Γουλιέλμος  του Κατακτητή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More