Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη – Εφιαλτική νύχτα για τη Γάζα ενώ «θολώνει» το θέμα της χερσαίας επέμβασης

Οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη και Κώστας Καντούρης περιγράφουν μία ακόμη εφιαλτική νύχτα για τη μεθόριο Γάζας -Ισραήλ αλλά και για τη μεθόριο νοτίου Λιβάνου και βόρειου Ισραήλ. Μόνο στη Γάζα επλήγησανς 320 στόχοι ,με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας να ανακοινώνει ότι «όσο κι αν διαρκέσει η εκστρατεία, στο τέλος δεν θα υπάρχει πλέον Χαμάς.»

Προτού η Χαμάς συναντήσει τα τανκ και το πεζικό μας, θα μάθουν τις οβίδες από την αεροπορία μας, πρόσθεσε ο Γιόαβ Γκάλαν, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επλήγησαν υπόγειοι στόχοι, θέσεις αντιαρματικών πυραύλων και άλλες υποδομές. Επιβεβαιώθηκε παράλληλα ότι σκοτώθηκε 19χρονος Ισραηλινός στρατιώτης μέσα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ εκτελούσε επιδρομή μέσα στη Γάζα.

«Εγινε στοχευμένη επιχειρηση στο δυτικό τμήμα του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ με τη Γάζα. Περίμενε η Χαμάς με αντιαρματικό πύραυλο και υποστήριξε ότι τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας άρμα μάχης. Αυτό διαψεύδεται καθώς είδαμε να μεταφέρεται τεθωρακισμένο, είπε η Ευτυχία Πενταράκη.

Η παλαιστινιακή πλευρά ανέφερε επιπλέον 70 νεκρούς και πλήγματα σε απόσταση 100 μέτρων από τρία νοσοκομεία της Γάζας. Ειδικά το Αλ Κούντς για το οποίο είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στις 14 Οκτωβρίου βρέθηκε στο «επίκεντρο» των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Θολώνει το θέμα της χερσαίας επέμβασης

Με την παραπάνω φράση ο Κώστας Καντούρης αναφέρθηκε στα σενάρια που παρουσίασαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν αναβολή της χερσαίας επέμβασης μέχρι να διευθετηθεί το θέμα των 212 ομήρων της Χαμάς.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση από την εφημερίδα Jersusalem Post και οργανισμό φιλοκυβερνητικό, καταλήγει ότι το 68% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της χερσαίας επέμβασης ενώ ποσοστό 49% συμφωνεί ότι λανθασμένη πολιτική αντιμετώπιση οδήγησε στην «αποτυχία» αντιμετώπισης της εισβολής της Χαμάς στο νότιο ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More