Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ικαρία ανάμεσα στους 50 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2024 από το Lonely Planet

Σύμφωνα με την έκδοσή, «Best in Travel 2024», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, η Ικαρία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πενήντα προορισμούς σε όλο τον κόσμο που προτείνει ο παγκόσμιου κύρους ταξιδιωτικός οδηγός «Lonely Planet.

Πιο συγκεκριμένα καταλαμβάνει την 7η θέση στην κατηγορία «Προορισμοί με την καλύτερη αξία», με τους συντάκτες να το χαρακτηρίζουν ως «το πιο “περίεργο” και χαρισματικό ελληνικό νησί» και συνεχίζουν «το ιδιόμορφο έδαφός του διαθέτει εντυπωσιακά δασώδη φαράγγια, βραχώδη σεληνιακά τοπία και κρυμμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Το ανεξάρτητο πνεύμα της Ικαρίας, η μοναδική κουλτούρα της (με τα χαρακτηριστικά σπίτια που μοιάζουν με βράχους), ο νυχτερινός τρόπος ζωής και τα ξέφρενα πανηγύρια προέκυψαν μέσα από αιώνες απομονωμένης ζωής κάτω από τη συνεχή απειλή των πειρατών και των ξένων εισβολέων».

Η Ικαρία συγκαταλέγεται και στους 6 πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς του πλανήτη.

Τον κατάλογο της έκδοσης«Best in Travel 2024», έχει συντάξει ομάδα ειδικών, που απαρτίζεται από τους τακτικούς συνεργάτες του οδηγού αλλά και επιφανείς εκπροσώπους της ταξιδιωτικής και τουριστικής κοινότητας, η οποία επιλέγει 10 κορυφαίους προορισμούς στις επιμέρους κατηγορίες Χώρες, Περιφέρειες, Πόλεις, Προορισμοί με την καλύτερη αξία και Προορισμοί για βιώσιμα ταξίδια. Κάθε ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς συνοδεύεται από την αναλυτική παρουσίαση των επιλογών που προσφέρει και των τρόπων πρόσβασης σε αυτόν, καθώς και από πολλές χρηστικές πληροφορίες για την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η επιβράβευση απαιτεί βελτιώσεις

Τοπικοί φορείς, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού χαίρονται για άλλη μια επιβράβευση του τόπου μας και τονίζουν ότι αν βελτιωθούν τα θέματα των λυμάτων στις θάλασσες, την διαχείριση των απορριμμάτων, την βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των ορεινών οικισμών, την ανάπτυξη του ιαματικών πηγών του, την ενίσχυση της τοπικής καλλιέργειας και αγοράς ντόπιων προϊόντων, το νησί του Ικάρου θα μπορεί να είναι μόνιμα στους καλύτερους προορισμούς του πλανήτη, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More