Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ισπανία… ξέρανε την Πορτογαλία | Η Ελβετία… βύθισε κατηγορία την Τσεχία

 

Η “Φούρια Ρόχα” κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στο σύνολο του Σάντος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο. Από την άλλη η “Τσβάιζερ Νάτι” τερμάτισε στην τρίτη θέση, καθώς κατάφερε να επικρατήσει της “Νάροντακ” με 2-1 και να την… ρίξει.

Πορτογαλία και Ισπανία έπαιζαν στο ντέρμπι της αγωνιστικής, την πρωτιά του δεύτερου ομίλου της League A του Nations League στο “Μουνισιπάλ” στη Μπράγκα. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου Ελβετία και Τσεχία έπαιξαν την παραμονή στην κατηγορία στο “Κίμπουνπαρκ”. Το σύνολο του Γιακίν ήθελε δύο αποτελέσματα, καθώς και η ισοπαλία της… έκανε.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Ισπανία είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (73-27) προσπαθώντας να διασπάσει την αμυντική γραμμή των Πορτογάλων. Η Πορτογαλία προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και η καλύτερη στιγμή του αγώνα, ήρθε στο 33′, με τον Ζότα να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Σιμόν να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπρούνο Φερνάντες με μία “οβίδα” απείλησε και πάλι την εστία των Ισπανών, στέλνοντας τη μπάλα όμως, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η πιο καλή στιγμή για τη “Φούρια Ρόχα”, ήταν το γύρισμα του Φεράν Τόρες, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κόστα. Έτσι η Ισπανία έμεινε στην κατοχή, με την Πορτογαλία να έχει τις κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει και τις δύο ομάδες να αποχωρούν για την ανάπαυλα, χωρίς σκορ.

Η απογοήτευση του Μπρούνο Φερνάντες, για την ευκαιρία που έχασε στο πρώτο ημίχρονο. (Ap photo)

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε. Στο 47′ ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρήκε λίγο χώρο, πλάσαρε από διαγώνια θέση, όμως ο Σιμόν με μία εξαιρετική επέμβαση, κράτησε το μηδέν. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να παίκουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποια τελική, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η Ισπανοί εξακολουθούσαν να διατηρούν την κατοχή, με την Πορτογαλία όμως, να δείχνει ότι είναι πιο επικίνδυνη, όταν της δίνεται η ευκαιρία. Στο 77′ ο Μοράτα απείλησε για τη “Φούρια Ρόχα”, όταν πλάσαρε από τα όρια της περιοχής, με τον Κόστα να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μοράτα… ξέρανε την Πορτογαλία, καθώς μετά της ασίστ του Γουίλιαμς, πλάσαρε, σε κενή εστία στην ουσία και έδωσε τη νίκη-πρωτιά στην ομάδα του με 1-0.

Γκολ: – / 88′ Μοράτα

Κίτρινες: 46′ Σίλβα, 83 Μέντες / 31′ Γκιγιαμόν, 55′ Καρβαχάλ

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Ντίας, Μέντες, Νέβες, Καρβάλιο (Λεάο 78′), Φερνάντες, Ρονάλντο, Ζότα (Βιτίνια 78′), Σίλβα (Ζοάο Μάριο 73′)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Γκιγιαμόν, Π. Τόρες, Γκαγιά, Σολέρ (Πέδρι 61′), Ρόδρι, Κόκε (Γκάβι 60′), Φ. Τόρες (Γουίλιαμς 73′), Μοράτα, Σαράμπια (Πίνο 61′)

Ελβετία – Τσεχία 2 – 1

Οι Ελβετοί μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο 45λεπτο, “καθάρισαν” το παιχνίδι συνοπτικά. Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο Φρόιλερ “άνοιξε” το σκορ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Εμπολό “έθεσε” γερές βάσεις για τη νίκη, διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-0. Στο 45ο λεπτό ο Σικ έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Έτσι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με την Ελβετία να προηγείται με 2-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Σούτσεκ, σπατάλησε μία “τεράστια” ευκαιρία, προκειμένου να ισοφαρίσει, καθώς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, με τον Ζόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Ελβετός τερματοφύλακας διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του και έτσι παρέμεινε το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Ελβετία να τερματίζει στη δεύτερη θέση του ομίλου, μετά την ισοπαλία στο Πορτογαλία – Ισπανία, ενώ η Τσεχία δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον υποβιβασμό της.

Γκολ: 29′ Φρόιλερ, 30′ Εμπολό / 45′ Σικ

Η τελική βαθμολογία:

Ισπανία 11

Πορτογαλία 10

Ελβετία 9

Τσεχία 4

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More