Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα γενιά στην Ευρώπη με τα μάτια των μαθητών Λυκείου στον Πύργο

Την δική τους “φρέσκια” οπτική για την Ερυωπαϊκή Ένωση μετέφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Λυκείου Πύργου και του Λυκείου Βουνάργου, μέσα από τις εργασίες τους, στον κόσμο που παρακολούθησε χθες, Πέμπτη (25/4) ημερίδα στον Πύργο.

Οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέλλον “μόνο αν βασιστεί σε νέες ιδέες και στο όραμα των νέων παιδιών, των νέων ψηφοφόρων, για μία άλλη Ευρώπη, σύγχρονη, δημιουργική, που θα σέβεται το περιβάλλον, της ανθρώπινες αξίες, τον πολιτισμό και την δημοκρατία μας”.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής ημερίδας μίλησαν και τέσσερις Έλληνες Ευρωβουλευτές, οι Ελίζα Βόζεμπερκ της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ και Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ, όπως και ο Ιωάννης Δάλμας σύμβουλος πολιτικής στην ευρω – ομάδα Renew Europe του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι στάθηκαν στις αξίες, αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για μία καλύτερη Ευρώπη. 

Την εισαγωγική παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν οι μαθητές Γιάννης Σωτηρόπουλος από το ΓΕΛ Βουνάργου και Γιάννης Παναγιωτόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Πύργου.

Την εργασία «Ευρώπη και περιβάλλον» παρουσίασαν οι :
Γεώργιος Πόθος, Μαρία Αποστολοπούλου, Νικόλ Αργυροπούλου, Γεώργιος Χριστακόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Πύργου. Την εργασία «Ευρώπη και νέοι» παρουσίασαν οι : Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Αιμιλία Λασάι, Μαρία Βουσδούκου, Χαρισία Ζαγκλή, Μαριαλένα Μαλτέζου, Ελένη Γκοροβέμι, από το ΓΕΛ Βουνάργου.

Την εργασία Ευρώπη και ανθρώπινα δικαιώματα παρουσίασαν οι :
Πηγή Βαρουξή, Μαρία Γιαννοπούλου, Σοφία Παπαηλιού, Αντζελίνα Αλουσάι από το 3ο ΓΕΛ Πύργου. Την εργασία Ευρώπη και εκλογές παρουσίασαν οι :Αντιγόνη Κουτσουνά, Ανδρέας Κουτσουνάς, Δήμητρα Κανελλοπούλου, Ανδρέας Βοίκου, Αθανάσιος Γεωργόπουλος από το ΓΕΛ Βουνάργου.

Την παρουσίαση τέλος της ημερίδας είχαν ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος από το ΓΕΛ Βουνάργου και η Πηγή Βαρουξή από το 3ο ΓΕΛ Πύργου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More