Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η φαντασία πάει σχολείο»…για 7η συνεχή χρονιά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Η φαντασία πάει…σχολείο», στοχεύει στο να διατηρήσουν τα παιδιά μια πιο θετική στάση στον κόσμο του βιβλίου και να τον μάθουν καλύτερα.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από τους Συμβούλους και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σε συνεργασία με τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Η Άννα Βασιλειάδη, πρόεδρος γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς και η Βασιλική Τρύφου, φιλόλογος ειδικής αγωγής, μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πρόγραμμα που ενθουσιάζει τα παιδιά.

«Ένας από τους τρόπους για να αγαπήσει το παιδί ένα βιβλίο είναι να έρθει και σε επαφή με το δημιουργό του, να γνωρίσει τα πρόσωπα πίσω από ένα βιβλίο, να δει ότι πίσω από ένα λογοτέχνημα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τους πλησιάσει και να τους γνωρίσει καλύτερα. Οι ερωτήσεις των παιδιών μπορεί να είναι περίπλοκες, γιατί ο ήρωας έπραξε έτσ, γιατί το σταματήσατε εκεί, γιατί διαλέξατε αυτό το τέλος. Τα παιδιά απορροφούν περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Πιστεύουμε σε αυτή τη γενιά, πάντα μας εκπλήσσουν με τη διεισδυτικότητα τους», όπως ανέφερε η κα. Βασιλειάδη.

«Αυτό που έχω αποκομίσει είναι το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για όλο αυτό που γίνεται. Τα παιδιά χτυπούσε το κουδούνι για να βγούνε διάλειμμα και δε βγαίνανε. Με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ένα ολόκληρο λογοτεχνικό έργο θα διδάσκεται πλέον στην τάξη, οπότε με την εκπαιδευτική πράξη της φιλαναγνωσίας που προωθείται στα σχολεία, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, Τα απιδιά ανταποκρίθηκαν θερμά. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη», σύμφωνα με την κα. Τρύφου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More