Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Φιλαναγνωσία Κομοτηνής στη 2η Πανελλήνια Διαλεσχική Συνάντηση Λεσχών Ανάγνωσης

Οι Λέσχες Ανάγνωσης Degas & Βιβλιοταξιδευτές, Booktalks, Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής και Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τη 2η Πανελλήνια Διαλεσχική Συνάντηση το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, μια διευρυμένη συζήτηση/λέσχη ανάγνωσης με την ενεργή συμμετοχή Λεσχών Ανάγνωσης από όλη την Ελλάδα, όπως δήλωσε η Ρένα Σαμαρά, υπεύθυνη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο) με θέμα “Ρεαλισμός και Μαγικός Ρεαλισμός” και τιμώμενες δύο από τις πιο εμβληματικές συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας μας,την Ιωάννα Καρυστιάνη και τη Ζυράννα Ζατέλη.
Το αφιέρωμα στην Ιωάννα Καρυστιάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 6-9 μμ και στη Ζυράννα Ζατέλη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 10 πμ-1μμ. Οι συγγραφείς με σημείο αναφοράς τα βιβλία τους Σουέλ και Ψιλά Γράμματα (Ι.Κ) & Περσινή Αρραβωνιαστικιά και Ορατή σαν Αόρατη (Ζ.Ζ) θα συνομιλήσουν με τα μέλη των λεσχών και συντελεστές του βιβλίου,που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κα Σαμαρά, η συνάντηση οργανώνεται και πάλι φέτος από τις πέντε λέσχες ιδρυτές της πρωτοβουλίας. Πέρυσι η συνάντηση είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη με μόνον πέντε συμμετοχές ενώ φέτος θα συμμετάσχουν είκοσι λέσχες από όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε. Για τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Κομοτηνής η κα Σαμαρά ανέφερε ότι λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια με 60 μέλη κυρίως γυναίκες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More