Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και λίγες βροχές έως το Σάββατο

Με ευχάριστες θερμοκρασίες θα περάσουν οι επόμενες ημέρες και  μάλιστα θα μετριαστεί και άλλο η πρωινή ψύχρα. Έως την Κυριακή οι βροχές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Στις αρχές της νέας εβδομάδας όμως ο άστατος καιρός θα γενικευτεί σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς, τοπικά και τους 21 με 22.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  7 έως 19 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε περισσότερη συννεφιά και λίγες βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία έως 22 με 23 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με συννεφιασμένο καιρό και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Δευτέρα και Τρίτη έρχονται πολλές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα και τοπικές καταιγίδες, συνοδεία ισχυρού νοτιά τουλάχιστον 7 μποφόρ.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More