Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές δύτες έβγαλαν απ’ τον Θερμαϊκό από μπαταρίες μέχρι ηλεκτρικό πατίνι

Όπως φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ, εθελοντές δύτες βγάζουν από το βυθό του Θερμαϊκού στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ηλεκτρικό πατίνι.

Προηγήθηκαν ηλεκτρικά ποδήλατα, μπαταρίες αυτοκίνητων και σκαφών, καρέκλες, μπουκάλια, γυαλιά και πολλά ακόμη απορρίμματα. Για ακόμα μία φορά ο βυθός έκρυβε εκπλήξεις αλλά όχι ευχάριστες.

Συνολικά 25 μπαταρίες σε μήκος 300 μέτρων ανέσυραν μεταξύ άλλων οι εθελοντές δύτες από το βυθό του Θερμαϊκού. 16 εθελοντές δύτες από διάφορες περιοχές της χώρας και από την Κύπρο και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και εταιριών, που δραστηριοποιούνται στον υποθαλάσσιο καθαρισμό βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του οργανισμού Λιμένος σε μία περιβαλλοντική δράση, στην οποία μαθητές Λυκείων κοίταξαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μαθαίνοντας για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Κατά διαστήματα μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις και τακτικούς καθαρισμούς στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ανελκύονται κάθε είδους σκουπίδια ακόμα και ογκώδη αντικείμενα. Το πιο επικίνδυνο όμως για το θαλάσσιο οικοσύστημα είναι οι μπαταρίες, που οξειδώνονται.

Ο Θερμαϊκός είναι μια ζωντανή θάλασσα, με πλούσιο οικοσύστημα, στολίδι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, για την προστασία του έχει ανάγκη να γίνουμε όλοι μέρος της λύσης για το βιώσιμο μέλλον του.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More