Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Χρήστου Μάτη και Δήμητρας Ακριτίδου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δημοτικών συμβούλων, του δημοσιογράφου του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Χρήστου Μάτη και της εκπαιδευτικού, Δήμητρας Ακριτίδου, που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα λίγων 24ωρων μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, τήρησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Λεκάκης αναφερόμενος στις απώλειες των δύο συναδέλφων ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Ο Χρήστος Μάτης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης το διάστημα 2010 – 2014, ενώ η Δήμητρα Ακριτίδου, εκπαιδευτικός, είχε εκλεγεί το 2019 με την παράταξη Ταχιάου και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη διοίκηση Ζέρβα ασκώντας τα καθήκοντα της αντιδημάρχου Παιδείας και της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι ίσως τα δυσκολότερα λόγια που θα μπορούσα να εκφέρω σήμερα γιατί μέσα σε λίγες ημέρες μετρήσαμε δύο απώλειες. Δύο φίλοι, δύο συνεργάτες, με προσφορά στην πόλη, στα κοινά, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειές τους.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στο έδρανο όπου καθόταν έως πρότινος η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Ακριτίδου, είχαν τοποθετηθεί συμβολικά λευκά λουλούδια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More