Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την οδύσσεια του 6χρονου που έπεσε με το πατίνι

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για την οδύσσεια του 6χρονου αγοριού που την Κυριακή τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αφτί. Οι γονείς του παιδιού αναγκάστηκαν να το περιφέρουν  επί ώρες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για μία αξονική τομογραφία που θα έδειχνε την έκταση του τραύματος στο κεφάλι του, καθώς ο αξονικός τομογράφος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου δεν λειτουργούσε, ενώ στον Άγιο Παύλο ο τομογράφος δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για μικρά παιδιά. Η εξέταση τελικά έγινε σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του Ιπποκρατείου.

Με αφορμή το περιστατικό, τραγικές ελλείψεις και σοβαρή υποστελέχωση του ΕΣΥ που φθάνει στις 45 χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, καταγγέλλουν συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο  ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 4 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το νοσοκομείο, 6 από τις 12 στο Ιπποκράτειο, 5 από τις 11 στο Παπανικολάου, 10 από τις 14 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, 2 από τις 4 στον Άγιο Παύλο. 1.650 τακτικά χειρουργικά περιστατικά περιμένουν να χειρουργηθούν στο Γεννηματάς, όπου λειτουργούν 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, ενώ 3.500 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Παπανικολάου.

Όπως καταγγέλλεται ακόμη, στα τέλη Μαΐου στη Λήμνο, όπου δεν υπάρχει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο, ένας  πατέρας πλήρωσε ο ίδιος για την αεροδιακομιδή του γιου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπρεπε να περιμένει μέρες για να αντιμετωπιστεί κάταγμα που είχε υποστεί.  Η μεταφορά του αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς ο νεαρός αντιμετώπισε επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More