Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκλονισμένος ο Σοχός από τον αιφνίδιο θάνατο 6χρονης – Αναμένεται η νεκροψία

Θλίψη και ερωτήματα προκαλεί ο χαμός ενός 6χρονου κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αφού υπέστη δύο ανακοπές καρδιάς, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σοχού, όπου έγιναν εξετάσεις και οι γιατροί συνέστησαν στους γονείς να μεταφερθεί το παιδί στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Το κοριτσάκι εισήχθη υποβασταζόμενο από τη μητέρα του στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, εμφανώς καταπονημένο.

Ενώ η εξάχρονη εξεταζόταν από γιατρούς, υπέστη ανακοπή και άμεσα ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του νοσοκομείου. Νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι και γιατροί από τη ΜΕΘ Παίδων, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι και ύστερα από μία ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί επανήλθε στη ζωή. Την ώρα που οι γιατροί διασωλήνωναν την εξάχρονη για να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων, υπέστη και δεύτερη ανακοπή και δυστυχώς το παιδί κατέληξε.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Σοχού, δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να έρθει άμεσα στο σπίτι, καθώς εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More