Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σύροι χτύπησαν και λήστεψαν 25χρονο ομοεθνή τους επειδή αρνήθηκε να γίνει διακινητής μεταναστών

Δύο νεαροί Σύροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες νωρίτερα καταγγέλθηκαν από ομοεθνή τους ότι μαζί με άλλους δύο τον λήστεψαν και τον χτύπησαν επειδή αρνήθηκε να γίνει διακινητής μεταναστών.

Ο 25χρονος Σύρος ανέφερε πως: «Πήγα στο σπίτι όπου έμεναν να ζητήσω δουλειά. Μ’ έστειλε εκεί ο ξάδερφός τους. Μου είπαν ότι πρέπει να πάρω ένα αυτοκίνητο και να παραλάβω μετανάστες στον Έβρο. Τους είπα ότι δεν οδηγώ έβγαλαν ένα όπλο και με χτύπησαν».

Ο 25χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς όσα λέει ότι έγιναν και υπέδειξε έναν 31χρονο ότι του άρπαξε 800 ευρώ και του ζητούσε ακόμη 4.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της ασφάλειας Νεάπολης Συκεών πραγματοποίησαν επιχείρηση και συνέλαβαν δύο Σύρους 19 και 21 χρόνων, που ήταν στο σπίτι. Αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

«Εμείς θα μέναμε στο σπίτι εκείνο επειδή δεν προλάβαμε το λεωφορείο για να πάμε στο Καμπ όπου μένουμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά που έγιναν», τονίζουν οι κατηγορούμενοι.

Η ασφάλεια διερευνά εάν κρύβεται δίκτυο διακίνησης μεταναστών με έδρα την Ελλάδα και τη Γερμανία και εάν ο καταγγέλλων είχε δοσοληψίες μαζί τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More