Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύγυρος Χαλκιδικής: Τόνοι λαδιού «έκαναν φτερά» από τις δεξαμενές του συνεταιρισμού ελαιουργίας

Συνολικά 37 τόνοι ελαιόλαδου εκλάπησαν από δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, κατέθεσαν μήνυση, υποστηρίζοντας ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε. Παρόμοια υπόθεση κλοπής ελαιόλαδου, και στη Μεσσηνία.

Όπως λέει, ένας από τους παραγωγούς λαδιού από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, χάθηκε η δική του παραγωγή αλλά και οι κόποι των συναδέλφων του χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό με τους ίδιους τους παραγωγούς να αφήνουν αιχμές.

Έκπληκτος ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αντίκρισε άδειους τους πάτους των βαρελιών, άμεσα έγινε καταγγελία για κλοπή που αφορά 35 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού που καταγγέλλουν οι παραγωγοί.

Άγνωστοι μπούκαραν σε ελαιοτριβείο στη Μεσσηνία τα ξημερώματα της Τρίτης και έκλεψαν περίπου 100 κιλά λάδι, αγροτικά εργαλεία και άλλα είδη αξίας.

Οι δράστες έσπασαν πόρτες, προκάλεσαν φθορές τόσο στο εσωτερικό του ελαιοτριβείου όσο και σε παρκαρισμένα οχήματα και αναζητούνται από τις αρχές.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου – Κώστας Γαζούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More