Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Έβδομος νεκρός από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

Ένα έβδομο πτώμα βρέθηκε στη βορειοδυτική Ισπανία μετά την πτώση λεωφορείου σε υπερχειλισμένο ποτάμι, σύμφωνα με τις περιφερειακές Αρχές. Η σορός ανασύρθηκαν από ένα ελικόπτερο διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή της Γαλικίας, Χοσέ Μινιόνες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν μετά από μια δήλωση εξαφάνισης που υπέβαλε ο γιος του θύματος δύο ημέρες μετά το ατύχημα. Οι αρχές είχαν προηγουμένως ολοκληρώσει την επιχείρηση μετά την ανάσυρση έξι σορών και τη διάσωση δύο επιζώντων.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου παρέμενε ασαφής καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λόγω των αποκλίσεων στις καταθέσεις του 63χρονου οδηγού, ο οποίος επέζησε από την πτώση με ελαφρά τραύματα και ανασύρθηκε από το ποτάμι από πυροσβέστες μαζί με τον άλλο επιζώντα, μια γυναίκα επιβάτη που παραμένει στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε στο Twitter ότι ήταν “συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα”, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον τις οικογένειες των νεκρών και ευχήθηκε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More