Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: ‘Πράσινο φως’ στην αποστολή Aspides από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, μίλησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Ρώμη για τις διεθνείς αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή – Aspides και Levante. Και λίγο αργότερα εισέπραξε το ‘πράσινο φως’ στην αποστολή Aspides.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει η Ιταλική La Repubblica, ο Ταγιάνι διαβεβαίωσε το Σώμα ότι η αποστολή Aspides “δεν στρέφεται κατά κανενός, αλλά υπερασπίζεται μια αρχή: την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Μόνο με την επιβολή αυτής της αρχής είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία στην περιοχή”.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως “οι αντιδράσεις θα διεξαχθούν σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, το εθιμικό δίκαιο και το δικαίωμα αυτοάμυνας σε περίπτωση επικείμενης ή συνεχιζόμενης επίθεσης εναντίον των δικών μας πλοίων ή πλοίων τρίτων, όπως ορίζει το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Aspides θα ενεργεί επίσης σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας“.

Σημαντική η συνεισφορά της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα του Κινήματος 5 Αστέρων. Όπως σημειώνει η Ιταλική εφημερίδα, επέμεινε να τεθεί ξεκάθαρα πως “η νέα διεθνής αποστολή Aspides θα έχει μόνο αμυντικό χαρακτήρα”. Κάτι που έπεισε τους 5 Αστέρες, οι οποίοι υπερψήφισαν την αποστολή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More