Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλυμνος: Έφυγε με απόσπαση η μοναδική υπάλληλος του Ειρηνοδικείου – Τι λέει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω

Την  αγωνία του μετέφερε για άλλη μια φορά, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, όσον αφορά στην υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανώλης Χατζηάμαλλος, καθώς αποσπάται σε άλλη υπηρεσία η μοναδική υπάλληλος, λόγω συνυπηρέτησης.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ο κ. Χατζηάμαλος, «δημιουργεί αναμφισβήτητα προβλήματα και δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε να τοποθετηθεί μέχρι τέλος δικαστικού έτους υπάλληλος από διαγωνισμό αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών».

Να σημειωθεί ότι από τις  τρείς οργανικές θέσεις του Ειρηνοδικείου της Καλύμνου μόνο η μια είχε καλυφθεί, με την εργαζόμενη όμως να αποσπάται χωρίς να φροντίσει το Υπουργείο να καλύψει τη θέση υποχρεώνοντας δικαστικούς υπάλληλους να μετακινούνται πάλι από τη Κω προκειμένου έστω μια φορά την εβδομάδα να προλάβουν τις προθεσμίες προανακριτικών πράξεων, δικασίμων, χωρίς μάλιστα να έχει προβλεφθεί και η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Όσον αφορά στο Πρωτοδικείο Κω, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, δήλωσε ότι υπηρετούν μεν επτά Πρωτοδίκες, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί, όμως δεν έκρυψε την αναγκαιότητα να διοριστεί ένας ακόμα αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, δυο αντιεισαγγελείς και ένας ακόμα ειρηνοδίκης, καθώς το αντικείμενο του Πρωτοδικείου είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Κω εξυπηρετεί την περιφέρεια του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα τα νησιά Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι. Στην δικαιοδοσία του Πρωτοδικείου Κω υπάγονται οι περιφέρειες των Ειρηνοδικείων Κω, Καλύμνου και Λέρου.

Έτοιμο το Κτηματολόγιο Κω- Λέρου να δώσει τίτλους

Θετική χαρακτήρισε ο κ Χατζηάμαλλος  την τοποθέτηση, με απόσπαση, ενός δικαστή στο Κτηματολόγιο Κω-Λέρου (με ειδικότητα στην εγγραφή πράξεων), προκειμένου να ασχοληθεί με την μεταγραφή του σχεδίου πόλεως.

«Το Κτηματολόγιο είναι έτοιμο πλέον να δώσει τίτλους», επισήμανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Παράλληλα εξέφρασε  την αισιοδοξία του για το ξεκίνημα των εργασιών ανέγερσης του νέου δικαστικού Μεγάρου μέχρι τέλος του 2023 εφ’ όσον η χρηματοδότηση του έργου, όπως τόνισε, έχει συμπεριληφθεί στους προϋπολογισμούς του 2023, 2024 και 2025.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More