Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: H αποχώρηση από τη συνθήκη New START δεν θα φέρει πιο κοντά τον πυρηνικό πόλεμο

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της να αναστείλει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τον περιορισμό των πυρηνικών εξοπλισμών New START που έχει υπογράψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν εντείνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

«Δεν νομίζω ότι η απόφαση να αναστείλουμε την συνθήκη New START μας φέρνει πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Το πρακτορείο Tass μάλιστα μεταφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία «οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούνται να προτιμήσουν τον διάλογο με τη Μόσχα παρά να τον εγκαταλείψουν».

Η αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, και ήδη εγκρίθηκε από τη ρωσική Δούμα, ενώ το Κρεμλίνο προειδοποιούσε ότι «όλα εξαρτώνται από τη στάση της Δύσης».

Στο διάγγελμά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι «η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα “διαφορετικό σενάριο” πίσω από την πλάτη της», κατηγορώντας τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More