Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Παρουσία της υφυπουργού τουρισμού Έλενας Ράπτη η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών

Παρουσία της υφυπουργού τουρισμού, Έλενας Ράπτη, η οποία θα εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση , θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 και μισή το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας.

Δύο μέρες νωρίτερα τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ, στις 12 μμ  στην αίθουσα της Συγκλήτου της Ιονίου Ακαδημίας.

Το νησί των Φαιάκων για πέντε ημέρες 6-10 Σεπτεμβρίου θα μετατραπεί σε κέντρο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου. Κουλτούρες, χρώματα, μουσικές, χορός, επιστημονική γνώση και τέχνη, θα συνευρεθούν σε έναν πολυπολιτισμικό διάλογο, σε μια γιορτή για την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, με τη συμμετοχή 16 χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.  Συμμετέχουν μουσικοχορευτικές ομάδες από Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τυνησία. Πάνω από 450 χορευτές, μουσικοί, καλλιτέχνες, παραδοσιακοί τεχνίτες, Καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές, θα παρουσιάσουν την άυλη πολιτισμική κληρονομιά της Μεσογείου -με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και με παραδοσιακές φορεσιές- σε μια πολυπολιτισμική μουσική και χορευτική πανδαισία, με δρώμενα, video mapping, εκθέσεις, χορευτικά και γαστρονομικά εργαστήρια, επιστημονικό συνέδριο, διαλέξεις και οικονομικό φόρουμ.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στην Αχαράβη, στην Κασσιόπη, στις Σινιές και στον Άγιο Ματθαίο.

To Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, επίσημου εταίρου της UNESCO, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών Κέρκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού́, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Ε.Ο.Τ., της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΙΝ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, της έδρας UNESCO του Ιονίου Παν/μίου, του Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας, του Τμ. Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, του Τμ. Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, του Τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τμ. Δικτύων και Επικοινωνιών του Ι.Π., του Ινστιτούτου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς (Ι.Ε.Μ.Κ.), της Academy of Art in Szczecin της Πολωνίας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) , και του πολιτιστικού συλλόγου San Giacomo.
Στη διοργάνωση συμβάλλουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Κλινική Μάστορα και η Κλινική «Θεραπεία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More