Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων 2022-2023

Το 1983 πρωτολειτούργησαν οι Λέσχες Πολιτισμού στον Δήμο Λαρισαίων και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού. Τα προγράμματα που υλοποιούνται απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και αφορούν ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων, όπως: Αγιογραφία, Ζωγραφική, Αργυροχρυσοχοΐα-Μεταλλοτεχνία, Πηλοπλαστική, Μπατίκ, Ψηφιδωτό, DIY crafts, Εναλλακτικό κόσμημα, Βιτρώ, Κοπτική-ραπτική, Μουσική Προπαιδεία, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κιθάρα, Θεατρικό παιχνίδι, Παιδική Λογοτεχνία, Παραδοσιακοί χοροί, Latin, Zumba, Anti -stress dance.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων τονίζεται ότι ο πολιτισμός είναι έκφραση του ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δε δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Κέντρων και των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που υλοποιούνται στις συνοικίες της πόλης μας και στις Κοινότητες του Δήμου μας.
Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα.
Επιδίωξη μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση, αλλά η αληθινή ψυχαγωγία και η επιμόρφωση των ανθρώπων που συμμετέχουν στις δράσεις των Λεσχών Πολιτισμού.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στην οδό Ρούσβελτ 59, τηλ. 2410 625121,email : [email protected]

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More