Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Σύλληψη για το εργατικό δυστύχημα – Στο νησί κλιμάκιο της Επιθεώρησης Ασφαλείας της Εργασίας

Στην Κέρκυρα αναμένεται σήμερα κλιμάκιο της Eπιθεώρησης Aσφαλείας και Yγείας της Eργασίας από τα Γιάννενα προκειμένου να προβεί σε αυτοψία στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του 49χρονος εργάτης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο μεταξύ συνελήφθη  ο 35χρονος μισθωτής του χώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ο οποίος απασχολούσε με σύμβαση εργασίας τον άτυχο 49χρονο.

Επίσης με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κέρκυρας κάνει λόγο για “εργατικό έγκλημα” αλλά για “ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής  στους χώρους εργασίας“. Παράλληλα επισημαίνουν την “αποψίλωση στις Επιθεωρήσεις εργασίας, με το νησί της Κέρκυρας να καλύπτεται από την επιθεώρηση των Ιωαννίνων που διαθέτει μόνο τρεις εργαζόμενους για όλη την Ήπειρο.

Οι οικοδόμοι προγραμματίζουν μάλιστα στις 8 Νοεμβρίου απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την επαναλειτουργία σε σταθερή βάση των  μικτών επιτροπών ελέγχου των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στις κατασκευές, να στελεχωθούν άμεσα και πλήρως με επιθεωρητές οι επιθεωρήσεις εργασίας και να δημιουργηθεί το ανάλογο τμήμα και στην Κέρκυρα, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More