Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθυστερεί η αποζημίωση πυροπλήκτων Ηλείας

Κυρίαρχο και πρωταρχικής σημασίας ζήτημα παραμένει για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας η πλήρης αποζημίωση χωρίς περιορισμούς και ποσοστώσεις με αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα όλων των πυρόπληκτων κατοίκων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου 2021.

Η στασιμότητα που παρατηρείται με τις αποζημιώσεις μέσω κρατικής αρωγής στις πυρόπληκτες κοινότητες του Πύργου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου, του Προϊσταμένου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Κώστα Μπαλκάμου και των προέδρων τοπικών κοινοτήτων Βαρβάσαινας Αθανάσιου Τσόπελα, Κολιρίου Αντώνη Αντωνακόπουλου, Πύργου(Λαμπετίου) Βασίλη Φάμελου και Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου Γιώργου Βορλόκα.

«Οι πυρόπληκτοι αγρότες μας δίνουν πραγματικό αγώνα επιβίωσης 14 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Είναι μεγάλη αδικία να μην έχουν αποζημιωθεί με την διαδικασία της προκαταβολής ένας σημαντικός αριθμός τόσο επαγγελματιών όσο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα εύλογα ερωτήματα των συμπολιτών μας που ανησυχούν, επιμένουμε στην διεκδίκηση για την έμπρακτη στήριξη του συνόλου των αγροτικών περιοχών μας» τόνισε στην συνάντηση ο κ Γιαννόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More