Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Ο Ιούλιος φέρνει το καλοκαίρι, πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση ΕΡΤ

Ένα πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο, με ευχάριστο αεράκι κι ανεκτές ακόμη θερμοκρασίες, για να θυμηθούμε και φέτος το ελληνικό θέρος όχι μόνο ημερολογιακά αλλά και θερμοκρασιακά, φέρνει το καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ Ερμιόνης Κατιρτζόγλου. Οι τοπικές σύντομες μπόρες δεν θα λείψουν, θα είναι όμως πιο περιορισμένες.

Το Σάββατο θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 35 με 37 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 32 βαθμούς στην νησιωτική χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά με παράλληλη εκδήλωση τοπικών βροχών αρχικά στην ορεινή Μακεδονία και Ήπειρο και στην συνέχεια στην κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νότιοι στο Ιόνιο και από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα για ξαφνική μπόρα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα είναι η πιο ζεστή μέρα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά αλλά και τις τοπικές απογευματινές βροχές να εκδηλώνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Ελαφρώς πιο δροσερά με θερμοκρασίες μέχρι τους 33

βαθμούς αλλά με αίθριο καιρό τα νησιά της χώρας και τους ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ στα νότια τμήματα.

Την νέα εβδομάδα τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν συγκρατώντας την θερμοκρασία σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Πηγή: ΕΡΤ | Μετεωρολόγος: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More