Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Daniel: Μάχη για ένα μπουκάλι νερό στον Βόλο – Ασύλληπτη καταστροφή σε Πήλιο και Σκιάθο

Πόλεις βυθισμένες στη λάσπη. Οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου βιώνουν την απόλυτη καταστροφή αφού η κακοκαιρία Daniel έδειξε τα «δόντια» της στις περιοχές αυτές. Αντιμέτωποι με τεράστιες ζημιές είναι και οι κάτοικοι της Σκιάθου.

Βόλος: Ουρές στο δημαρχείο για την προμήθεια εμφιαλωμένων νερών με δελτίο και ωράριο

Οι καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες στον Βόλο είναι ανυπολόγιστες, ενώ κάτοικοι σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν νερό.

Ουρές σχηματίζονται στο δημαρχείο του Βόλου, από πολίτες που σπεύδουν για την προμήθεια εμφιαλωμένων νερών, σε συνέχεια διακοπών υδροδότησης και ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας.

Νερό με το δελτίο και με συγκεκριμένο ωράριο θα παρέχεται η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, μόλις αποκατασταθεί στοιχειωδώς έστω και η ελάχιστη δυνατή παροχή νερού, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, διότι η καταστροφή είναι αδιανόητη σε όλη την περιοχή.

Με νερό από πισίνες κολυμβητηρίων θα εφοδιάζεται για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο

Με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα υδροδοτηθεί το μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, σε συνέχεια των σοβαρών ελλείψεων λόγω της κακοκαιρίας.

Η κίνηση έρχεται λόγω των αναγκών αιμοκάθαρσης και χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Εικόνες που τρομάζουν στο Πήλιο – Χωριά παραμένουν αποκλεισμένα

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από το Πήλιο μιλάνε μόνες τους, θυμίζοντας βομβαρδισμένο τοπίο. «Άνοιξε» η γη και «κατάπιε» σπίτια και αυτοκίνητα.

Το Λεφόκαστο, η Αγριά και το παραθαλάσσιο χωριό «Μικρό» αποτελούν μόνο μερικές απο τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες. Δρόμοι κόπηκαν στη μέσα, σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στις περιοχές του Πηλίου οι κάτοικοι έιναι ακόμη χωρίς ρεύμα και νερό, εντελώς αποκομμένοι, ενώ οι αρχές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν κόσμο που έχει παγιδευτεί απότ αορμητικά νερά.

Συναγερμός έχει σημάνει και στα κάτω Λεχώνια Πηλίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του Βραχώνα. Από το πρωί, οχήματα της πυροσβεστικής σπεύδουν στα πλημμυρισμένα σπίτια για απαντλήσεις.

Σε συνεργασία με το στρατό έχει στηθεί επιχείρηση μεταφοράς φαρμάκων, ενώ τρόφιμα μοιράζονται σε όλα τα χωριά στο νότιοανατολικού Πήλιου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση.

Πρωτοφανής θεομηνία στη Σκιάθο

Η Σκιάθος που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει να μετράει τις πληγές που έφερε η κακοκαιρία Daniel, με τις σκηνές από το νησί των Σποράδων να είναι καθηλωτικές: Ορμητικοί χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σοβαρές ζημιές σε υποδομές, απεγκλωβισμοί κατοίκων και προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση συνθέτουν την εικόνα της επόμενης μέρας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Μίνα Μαυρογιάννη, Κώστας Καντούρης

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλική καταστροφή σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – Αγωνιώδεις διασώσεις και φόβοι για τους αγνοούμενους

Συγκλονιστική εικόνα στο χωριό Πηνειάδα Τρικάλων με την ελληνική σημαία έξω από τα λασπόνερα

Διαδραστικοί χάρτες: Αυτές είναι οι περιοχές της Θεσσαλίας που πλήττονται από την κακοκαιρία “Daniel”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More