Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκέψεις για αναβολή της διαδικασίας λόγω των εκτεταμένων καταστροφών (video)

Την Κυριακή είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και έως τώρα δεν έχει αποφασιστεί η αναβολή τους, παρά το γεγονός ότι δυο εκ των υποψηφίων, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας, ζήτησαν ήδη τη μετάθεση της διαδικασίας κατά μία εβδομάδα.

Οι τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες έφερε εντονότατο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν μπορεί να προχωρήσει η εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου νέου προέδρου, ή πρέπει να μετατεθεί χρονικά. Οριστική απόφαση, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ως προς την εκλογική διαδικασία, θα ληφθεί όταν υπάρξουν- όπως μας έλεγαν- όλα τα δεδομένα, τόσο από τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, αλλά και από την ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για τις εξελίξεις, καθώς είναι τεράστια τα προβλήματα, για του κατοίκους των περιοχών που έχουνπληγεί αλλά και το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα την Κυριακή στις πληγείσες περιοχές.

Νωρίτερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε δημόσια δήλωση ζήτησε μετάθεση των διαδικασιών λόγω της έκτακτης κατάστασης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου και επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι είναι από παντού απούσα. Και ο Στέφανος Τζουμάκας ζητεί αναβολή των διαδικασιών γιατί όπως σημειώνει «η χώρα διέρχεται δοκιμασία.

Από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου η οποία έχει μεταβεί στην περιοχή, συνεργάτες της σημειώνουν ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια διαδικασία την Κυριακή

Η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου μιλά για νέα δεδομένα που έχουν εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής, η σκέψη όλων είναι στους ανθρώπους που πλήττονται. Αυτή την ώρα όπως λένε, συλλέγονται πληροφορίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάνουν λόγο για συνεδρίαση της Π.Γ. η οποία στη βάση αυτών, θα αποφασίσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας συγκλονισμένος από την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι δηλώνει ότι είναι το κόμμα εκείνο το οποίο, θα αποφασίσει για την εσωκομματική διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More