Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις παρανομίες στις παραλίες προανήγγειλε από τη Ρόδο ο Σωκράτης Φάμελλος

«Κοινοβουλευτικό έλεγχο και δράσεις με την υποστήριξη των Κινηματικών πρωτοβουλιών που θέλουν να πάρουν όλοι οι Ενεργοί πολίτες για να προστατεύσουν τον τόπο τους και το περιβάλλον» προανήγγειλε από τη Ρόδο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος παραχώρησε  συνέντευξη  τύπου στο Δημαρχείο Ρόδου παρουσία των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Χρύσας Καραγιάννη, που είναι και μέλος της Κ.Ε. και του Αντώνη Αποστολίδη συντονιστή, αναπτύσσοντας τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του κόμματός μετά τη διήμερη περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ν.Ρόδου.

Ο κ. Φάμελλος μετά την επίσκεψη του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «υπάρχουν σε λειτουργία εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, για τις οποίες μας ενημέρωσαν ότι λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, με κατάληψη δημόσιου χώρου, με παραβίαση της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων και όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί πρόσφατα με παραβιάσεις των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας» και πως «οι ξαπλώστρες και τα τραπέζια μέσα στη θάλασσα λειτουργούν κανονικά». Επίσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνη Γεωργιάδη να την επισκεφθούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο κ. Φάμελλος  δήλωσε:

«Το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ για την Προάσπιση του Δημόσιου Χώρου μας έχει καταθέσει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της παραβατικότητας τα οποία πρέπει να ομολογήσω ότι χρειάζονται μελέτη. Θα ήταν λάθος για μένα χωρίς να έχουμε αναλύσει όλα τα έγγραφα να κάνω μία αξιολόγηση χωρίς να έχω αξιολόγησει το θεσμικό υπόβαθρο. Όμως η πρώτη ανάγνωση μας έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλη εντύπωση και πρέπει να πω πως η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι δύο πρώην συνάδελφοί μου με ενημέρωσαν για αντίστοιχα προβλήματα.

 Φαίνεται λοιπόν ότι είναι εκτεταμένο το πρόβλημα της παραβατικότητας και των καταπατήσεων. Αυτό θίγει και το περιβάλλον και τον υγιή ανταγωνισμό και το τουριστικό προϊόν. Άρα κάτι πρέπει να κάνουμε. (…) Αυτό που αμφισβητείται είναι το κράτος δικαίου .Δεν είναι μόνο το περιβάλλον. Και όταν αμφισβητείται το κράτος δικαίου αμφισβητείται η ισονομία των πολιτών. Εμείς λοιπόν θέλουμε μία κοινωνία όπου θα υπάρχει ισχυρό κράτος δικαίου. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο για μας και θα ήθελα η Ρόδος να είναι το παράδειγμα όπου το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται. Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν γίνεται προς το παρόν» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Παρέμβαση σε κεντρική παραλία της Ρόδου από το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ

Την ίδια ώρα στην  πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Δικτύου ΟΜΠΡΕΛΑ για την Προάσπιση του Δημόσιου Χώρου αποφασίστηκε ειρηνική παρέμβαση σε παραλία που υπάρχει  αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου, την Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 11πμ. Θα γίνει  προσυγκέντρωση σε χώρο πλησίον της πόλης, ο οποίος θα προσδιοριστεί με νέα ανακοίνωση.

Το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ αποφάσισε τη δημιουργία διαδραστικού χάρτη της Ρόδου , στον οποίο θα αποτυπώνονται τα όρια της νόμιμης παραχώρησης των παραλιών και θα υπάρχει σύγκριση με αεροφωτογραφίες της υφιστάμενης κατάστασης, από όπου θα προκύπτουν και θα καταγράφονται οι αυθαιρεσίες.

Θα γίνουν παράλληλα έγγραφες καταγγελίες σε κάθε συναρμόδια αρχή που εμπλέκεται στη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου των παραλιών και συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας.

Προανήγγειλε δε συνέχιση των δημόσιων παρεμβάσεων για την ανάδειξη των σχετικών προβλημάτων που έχουμε στη Ρόδο και την άσκηση πίεσης για την επίλυσή τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More