Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες, σε περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Aποφασισμένοι –ες να κάνουν ξανά την προ τετραετίας επιλογή τους, τόσο ψηφίζοντας για τις Περιφερειακές όσο και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές είναι δύο στους τέσσερις άνδρες ψηφοφόρους της Κομοτηνής σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης για λογαριασμό της ΕΡΤ – www.ertnews.gr. Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ψηφοφόρους είναι μια στις τρεις.

Δηλαδή, συνολικά ένας στους δύο ψηφοφόρους (είκοσι δύο (22) ψηφοφόροι σε σύνολο πενήντα τριών (53) εκλογέων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, γυναίκες (8) και άνδρες (14) θα επιλέξει τους ίδιους εκλογικούς συνδυασμούς, όπως και προ τετραετίας σε Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Ένας στα έξι (9 εκλογείς ) συνολικά άτομα έδειξε να το σκέφτεται ακόμη. Αναλυτικότερα, απαντώντας στο ερώτημα: «Εάν θα κάνουν την Κυριακή την ίδια επιλογή, όπως και πριν τέσσερα χρόνια;» δεκατέσσερις (14) άνδρες ψηφοφόροι σε σύνολο είκοσι επτά (27) υποστήριξαν ξεκάθαρα ότι θα έκαναν την ίδια επιλογή, τέσσερις απάντησαν «ίσως» και εννέα «Όχι».

Όσον αφορά στο γυναικείο ακροατήριο σε σύνολο είκοσι έξι (26) ψηφοφόρων οι οκτώ (8) απάντησαν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή, οι πέντε (5)«ίσως » και οι δεκατρείς (13), «Όχι».

Και σε αυτή την καταμέτρηση της Κοινής Γνώμης, ένας στους τρεις άνδρες και μια στις τρεις γυναίκες επί του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες λόγω της απόστασης ( είχαν καταγωγή από Καστοριά, Χαλκίδα, Πύργο, Θεσσαλονίκη κ.α. ), περιορισμού των εξόδων («είναι μακριά»), εργασιακών υποχρεώσεων ή και «αδιαφορίας», όπως είπαν, δηλαδή δεκατρείς (13) στους σαράντα τέσσερις (44) άνδρες και δεκαπέντε (15) στις σαράντα τρεις (43 ) γυναίκες.

Ένας στους δέκα άνδρες ψηφοφόρους και δύο στις είκοσι γυναίκες δήλωσαν ότι θα προσέλθουν πρώτη φορά στις κάλπες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της Κομοτηνής. Συμμετείχαν ενενήντα (90) άτομα, εκ των οποίων σαράντα τέσσερις (45) Άνδρες και σαράντα τρεις (44) Γυναίκες. Άτομα ηλικίας από 20 έως 80 ετών. Οι δύο (ένας άνδρας και μια γυναίκα ψήφιζαν σε άλλο δήμο, (Μαρωνείας Σαπών) γι αυτό και δεν συμπεριλήφθηκαν στο προς επεξεργασία δείγμα).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More