Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Πυτικάκης: Δεν επαρκεί το προσωπικό του ΚΕΔΑΣΥ για την υποστήριξη των σχολείων της Κω και Νισύρου

“Επιδίωξη των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που στελεχώνουν τα τρία ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής, Αξιολόγησης και Υποστήριξης) στα Δωδεκάνησα είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η υποστήριξη των γνωματευμένων παιδιών και η πλήρης στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Κω-Νισύρου, Κων/νος Πυτικάκης.

Ο κ Πυτικάκης υποστήριξε, ότι το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου, με εξαίρεση την έλλειψη μιας ακόμα κοινωνικού λειτουργού, καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του, δηλαδή την έκδοση αξιολογικής έκθεσης όμως, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών κρίνοντας αναγκαία την μεταστέγασή του.

Όσον αφορά το χρόνο αναμονής εξέτασης των αιτήσεων, ο προϊστάμενος του Κέντρου εξήγησε, ότι έχει αυξηθεί κατά 20% ο αριθμός των αιτημάτων για αξιολόγηση, όμως ο μαθητής-τρια θα εξεταστεί την ίδια σχολική χρονιά, που κάνουν οι γονείς τους την αίτηση.

“Ωστόσο” συμπλήρωσε “για την υποστήριξη στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής του ΚΕΔΑΣΥ δεν επαρκούν. Δυστυχώς ενώ τα δημοτικά σχολεία έχουν όλα τμήμα ένταξης μερικά και δυο και κάποια νηπιαγωγεία επίσης, στην Δευτεροβάθμια έχουμε τρία μόνο τμήματα ένταξης στα Γυμνάσια και κανένα στα Λύκεια αν και υπάρχουν τεράστιες ανάγκες”.

Ο κ Πυτικάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη περίπτωση του ΕΠΑΛ Κω, όπου κατά την τελευταία συνάντηση στο σχολείο τα στελέχη του Κέντρου εξέδωσαν 50 γνωματεύσεις.

“Υπάρχουν 7 και 8 μαθητές στο ίδιο τμήμα” σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “δεν είναι μόνο το ΕΠΑΛ, αλλά και άλλα Λύκεια, με μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη, καθώς σε αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν διορισμένοι ψυχολόγοι”.

Ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Κω θεώρησε επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης του ΕΝΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο), που θα βοηθούσε σημαντικά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά ενώ εγκρίθηκε δεν λειτουργεί και ζήτησε τη στήριξη Δήμου, Περιφέρειας για καθορισμό χώρου, που θα το στεγάσει.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More