Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Νέες κινητοποιήσεις στον Πολιχνίτο για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Δεν ικανοποιούνται οι κάτοικοι του Πολιχνίτου από τις απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό του ΚΥ Πολιχνίτου και η επιτροπή αγώνα καλεί σε νέα συνάντηση διεκδικώντας ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Να θυμίσουμε ότι η τραγική απώλεια ενός βρέφους πριν από δύο μήνες στον Πολιχνίτο, οδήγησε τη δημιουργία κινήματος πολιτών, που διεκδικεί την στελέχωση , κυρίως  με γιατρούς, νοσηλευτές και διασωστες για τα ασθενοφόρα , του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «Ακούγοντας τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη (σε απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα αυτό στη βουλή η Μ. Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ) θεωρήσαμε ότι αδίκως οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Μάλλον στην περιοχή μας λειτουργεί κάποιο υπερσύγχρονο Ιατρικό Κέντρο, και όχι ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που στέκεται όρθιο χάρις στον υπεράνθρωπο αγώνα και το φιλότιμο των εργαζομένων. Από την συγκέντρωση έγινε σαφές ότι δεν μας καλύπτει η τακτική της πρόσληψης επικουρικών ιατρών, που αποτελεί επιλογή προσωρινών μπαλωμάτων. Ούτε η λογική της μετακίνησης προσωπικού από άλλες δομές, που θα δημιουργήσει τρύπες εκεί. Ούτε το να επικαλούνται οι αρμόδιοι νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα. Η υποστελέχωση του ΚΥ Πολιχνίτου είναι διαχρονική, και είχαν άπλετο χρόνο να επιλύσουν τα  ζητήματα αυτά. Απαιτούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που το έχουν χρυσοπληρώσει οι κάτοικοι της περιοχής μέσα από τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου – “Ο μικρός Μιχαήλ”, έχει συγκεντρώσει 1600 υπογραφές σε μία κωμόπολη των 2.000 κατοίκων, που ζητούν ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 17:00 διοργανώνει νέα συνάντηση κατοίκων στο Πολύλκεντρο , για  να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More