Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Πρόσκληση επενδυτών για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Εφταλούς

Δημοσιεύτηκε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, η Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτων και της ιαματικής πηγής Ευθαλούς στο νησί της Λέσβου.

Στόχος του Δήμου είναι η μακροχρόνια αξιοποίηση των αναγνωρισμένων πλέον ιαματικών πηγών του ακινήτου, στο οποίο εντοπίζονται και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών (κτίσματα λουτρών).

Με την πρόσκληση, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να ξεκινά από την ευεξία και να φτάνει μέχρι την ίαση, εμπλέκοντας ταυτόχρονα, ενδεχομένως τους τομείς της διατροφής, της άθλησης, των εναλλακτικών θεραπειών, του αισθητικού καλλωπισμού, της ψυχικής υγείας και του πνεύματος, με επίκεντρο τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχοντας εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν (κεντρική ιδέα, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ύψος επένδυσης, κλπ), θα καταλήξει στους όρους του Διαγωνισμού, τον οποίο θα προκηρύξει σε δεύτερη φάση και εντός του 3ου τριμήνου του 2023, με σκοπό πριν το τέλος του έτους να έχει επιλεγεί ανάδοχος/ μισθωτής με συγκεκριμένο και δεσμευτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προτάσεων λήγει στις 28 Ιουλίου 2023.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού   Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, δήλωσαν σχετικά:

«Έχοντας αποδείξει τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειές μας ως προς τον στόχο της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από την ανάδειξη και εναλλακτικών/ θεματικών μορφών τουρισμού, ο Δήμος μας είναι πλέον πανέτοιμος να αξιοποιήσει και το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Δ.Ε. Μηθύμνης, τις ιαματικές πηγές της Εφταλούς. Μετά τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στον Πολιχνίτο, την αξιοποίηση των οποίων έχει ήδη αναλάβει ιδιώτης επενδυτής, το ξεμπλοκάρισμα των πηγών στο Λισβόρι, σειρά έχει η θερμοπηγή Εφταλούς να μετατραπεί σε μια σύγχρονη θερμαλιστική μονάδα».

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, με αναλυτικότερες πληροφορίες είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου www.mwlesvos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2253350506, 521 ή στο e-mail [email protected].

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More