Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λήγουν οι συμβάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου – Η ανακοίνωση του Δήμου

Τον κώδωνα του κινδύνου να μείνει η Γαύδος χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, κρούει ο Δήμος Γαύδου.

Αναλυτικότερα, η σύμβαση που αφορά την Παλαιόχωρα λήγει 19/10 και δεν μπορεί να παραταθεί λόγω του τρόπου σύναψής της, ενώ η σύμβαση που αφορά στα Σφακιά λήγει 31/10 και θα μπορούσε να παραταθεί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι το πλοίο «Σαμαριά» που καλύπτει και τις δυο γραμμές, θα πρέπει να περάσει επιθεώρηση καθώς λήγουν τα πιστοποιητικά του και είναι υποχρεωμένο να ζητήσει “Ακινησία” στις αρχές του Νοέμβρη για να μεταβεί στο Πέραμα.

Αντιπροσωπεία του Δήμου  επισκέφθηκε στις 15/09 τη Δ/νση Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζητήσαν στη νέα προκήρυξη να υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχει το “Δασκαλογιάννης” ως φορτηγό συνεκτιμώντας τις δυνατότητες και τις ανάγκες του νησιού.

 Όμως, λόγω αλλαγών στην ιεραρχία και στα στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, έκτοτε δεν έχει συγκροτηθεί ΣΑΣ για να δώσει την απαραίτητη έγκριση των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Γαύδου έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως για τις ενδεχόμενες συνέπειες να βρεθεί το νησί χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον αρμόδιο Υπουργό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More