Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: Πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι των Ταλάντων

Πεζοπορική εξόρμηση στο φαράγγι των Ταλάντων διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑΛ), μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μολάων, την Κυριακή 19 Μαΐου.

Ξεκινώντας από τον ανακατασκευασμένο Νερόμυλο που βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και κάποια χρόνια, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο εξαιρετικού κάλλους φαράγγι και θα απολαύσουν την καταπληκτική φύση που το πλαισιώνει.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη και οι ώρες πορείας είναι 2+. Μετά το τέλος της πορείας, θα πραγματοποιηθεί υπαίθριο πικ-νικ. Μάλιστα, η δραστηριότητα είναι κατάλληλη και για παιδιά που θέλουν να μυηθούν στην ορειβατική ζωή και να εξερευνήσουν τη φύση της περιοχής.

Απαραίτητος για τη συμμετοχή, είναι ο ατομικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει τα εξής: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά είδη του καθενός, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και στη συνέχεια, εάν το επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος συμπληρώνοντας μία αίτηση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.

Σημείο συνάντησης έχουν οριστεί τα Τάλαντα και πιο συγκεκριμένα η αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στον Νερόμυλο, στις 9 το πρωί.

Για τη συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (16/5) το βράδυ, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6977212475 (Ανδρέας Κρητικός).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More