Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λ.Ε.Α.: Παραβιάσεις όχι μόνο σε ώρες αιχμής – Κακούργημα αν εμποδίσουν ασθενοφόρο και ο ασθενής πεθάνει – Σύντομα οι κάμερες

Το έντονο μποτιλιάρισμα, ειδικά στις μεγάλες οδικές αρτηρίες αναγκάζει πολλούς οδηγούς να κινηθούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) προκειμένου να κερδίσουν κάποια λεπτά αναμονής, αδιαφορώντας για την ασφάλειά τους αλλά και για τις αυστηρές ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση που η τροχαία καταγράψει την παράβασή τους.

Η αυτοψια τις ΕΡΤ για τις παραβάσεις της ΛΕΑ αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

«Πράγματι, αυτό που παρατηρούμε από τις κάμερες του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας είναι ότι ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές ώρες αιχμής έχουμε πάρα πολλές παραβιάσεις στη ΛΕΑ του Κηφισού κυρίως στο ρεύμα προς Πειραιά», επιβεβαιώνει ο σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Κατά μέσο όρο στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας καταγράφονται 70-80 παραβιάσεις την ώρα και φτάνουν τις 110, αν η συμφόρηση είναι πολύ μεγάλη δηλαδή ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και φτάνει περίπου μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών.

Οι παραβάτες αψηφούν τη νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία όποιος εμποδίσει την κίνηση ασθενοφόρου στη ΛΕΑ και ο ασθενής χάσει τη ζωή του βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Από τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής το διάστημα από την αρχή του έτους ως σήμερα καταγράφηκαν 1.187 παραβάσεις, ενώ το 2022 για την ίδια χρονική περίοδο είχαν βεβαιωθεί 1.318 παραβάσεις, μειωμένες κατά 9,94%.

Λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί με την τοποθέτηση των ειδικών καταγραφικών καμερών το επόμενο διάστημα από την περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More