Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λ. Κανέλλη: Δεν μπορεί να ταυτίζεται η έννοια του λόμπινγκ με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (video)

Φόρο τιμής στον Γιάννη Διακογιάννη, τον κορυφαίο Έλληνα αθλητικό δημοσιογράφο που απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, απέτισε στην ΕΡΤ η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάννα Κανέλλη , η οποία μιλώντας στις «Συνδέσεις» αναφέρθηκε και στo θέμα των ημερών το σκάνδαλο QatarGate και στα εκατομμύρια ευρώ που διακινούνταν παράνομα για επηρεασμό ευρωβουλευτών.«Είμαι εδώ στη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη. ΕΡΤ και Διακογιάννης ζήσαμε μαζί πολλά χρόνια» δήλωσε αρχικά η γνωστή δημοσιογράφος και πολιτικός με αφορμή την απώλεια του δημοσιογράφου που μέσα από μια λαμπρή καριέρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο διαμόρφωσε, όσο κανείς, την αθλητική δημοσιογραφία στη χώρα μας.

Κάθε γενιά οφείλει να έχει τον Διακογιάννη της

Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξει ξανά κάποιος τόσο ξεχωριστός άνθρωπος η κα Κανέλλη απάντησε ότι «η μοναδικότητα και η αξία είναι ότι κάποιος στέκεται, είναι αυτό που είναι και αξίζει τον κόπο να τον θυμάται κάποιος» τονίζοντας ότι «κάθε γενιά οφείλει να έχει τον Διακογιάννη της, σε όλους τους τομείς».

Αλλάζοντας θέμα η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών το σκάνδαλο διαφθοράς που ξετυλίγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέγοντας ότι υπάρχει πολύ υποκρισία για τα όσα αποκαλύπτονται για το ρόλο των ΜΚΟ και τη συμμετοχή στελεχών της ΕΕ.

Ξεφύτρωσαν ένα εκατομμύριο ΜΚΟ στη θέση της κρατικής πρόνοιας

«Είναι δυνατόν τη δουλειά του κράτους να την κάνουν με κρατικά λεφτά οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)» αναρωτήθηκε η βουλευτής.

«Το ΚΚΕ έφερε από το 2001 την υπόθεση των ΜΚΟ, οι οποίες είναι ακατάγραπτες μέχρι σήμερα. Ξεφύτρωσαν ένα εκατομμύριο μη κυβερνητικές οργανώσεις στη θέση της κρατικής πρόνοιας και δουλειάς που έκανε το κράτος, γιατί αυτό ήταν ελεύθερη αγορά. Σήμερα στις μέρες μας οι ελεύθεροι αγορητές είναι ισοδύναμες των μαυραγοριτών» πρόσθεσε.

Διεθνή ΜΜΕ: Oμολόγησε την εμπλοκή του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Μιλώντας για τις πτυχές αυτής της υπόθεσης που έχουν να κάνουν και με εμπλοκή του Λούκα Βισεντίνι, που είναι Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων υποστήριξε ότι «όταν έχεις λοιπόν εργοδοτικό συνδικαλισμό, σημαίνει ότι ο συνδικαλιστής τα “πιάνει” από τον εργοδότη. Όταν έχεις μια ΜΚΟ η οποία παίρνει κυβερνητικά λεφτά για να κάνει την κυβερνητική δουλειά ευκολότερα, χωνεύει μετά ο λαός την αντίληψη ότι πάμε σε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το έγκλημα και έτσι απαλύνεται το κρατικό έγκλημα».

Και όπως είπε, «εάν η κοινωνία πηγαίνει στραβά, δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου πλήρωμα και να εκχωρήσει σε ένα σωτήριο καπετάνιο την εκτίμηση του ανέμου που φυσάει. Αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί, οι κοινωνίες θα διαλυθούν».

Σύμφωνα με την κ. Κανέλλη το μότο είναι «να είσαι νέα, ωραία, πετυχημένη και η ισότητα εκλαμβάνεται να φύγεις από το λευκό κολάρο και να περάσει το έγκλημα της λευκής φούστας και να είμαστε ίσοι όλοι».

Qatargate: Η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος – Αναβολή έως 22/12 για την Καϊλή

Επιτιθέμενη στην ΕΕ δήλωσε πως την αποκαλεί «σφηκοφωλιά συμφερόντων μεγάλων με πολλά λεφτά που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους». Όσον αφορά τους λομπίστες στο Ευρωκοινοβούλιο είπε χαρακτηριστικά: «Θέλετε να βάλετε μέσο για τα δικαιώματά σας αντί να τα διεκδικήσετε; Τολμήστε και να διεκδικήσετε το δικαίωμά σας».

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της η κ. Κανέλλη υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να ταυτίζεται η έννοια του λόμπι με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Δείτε επίσης:

ΕΡΤ Αρχείο: Αφιέρωμα στον Γιάννη Διακογιάννη (video)
Qatargate: Η ώρα της απόφασης για τους τέσσερις συλληφθέντες – Συνεχείς αποκαλύψεις

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More