Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μακάλο: Το φαγητό του «φτωχού» αναβιώνει

Ένα πιάτο ξεχασμένο, όμως πολύ απλό, το πιάτο των «φτωχών» αναβιώνει και σερβίρεται με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Το μακάλο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό φαγητό στις περιοχές Φλώρινας και Καστοριάς.

«Το μακάλο είναι ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο φαγητό και ετοιμάζεται είτε με κεφτεδάκια, με ψάρι, λουκάνικο ή και κοτόπουλο με ότι μπορεί να έχει κανείς στο σπίτι. Η βάση είναι το αλεύρι, το κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, ντομάτα αλεσμένη και λίγο χυλό. Αρέσει σε όλο τον κόσμο», όπως ανέφερε η κ.Λίτσα Ρουσκοπούλου, μαγείρισσα στους Αμπελόκηπους Καστοριάς.

Η κ. Ρουσκοπούλου παράλληλα μίλησε και για άλλα παραδοσιακά φαγητά, όπως την αρμιά (λάχανο στην άλμη), την αρμιόπιτα, στην οποία παραδοσιακά έμπαινε το φλουρί, αλλά και για νέα πιάτα που δημιουργεί η ίδια με τα τοπικά υλικά.

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More