Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαλλιάς για ομιλία Μητσοτάκη: Επέλεξε να προτάξει θέματα που αφορούν πρωτίστως εμάς, αλλά είναι και παγκόσμια προβλήματα

«Οι δύο ηγέτες, Μητσοτάκης και Ερντογάν, πήγαν στην Νέα Υόρκη για διαφορετικό λόγο» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς υπογραμμίζοντας πως «αναμφίβολα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας ήταν η σημαντικότερη διήμερης συνάντηση αλλά οι «αποσκευές» της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η προώθηση και το «κλείδωμα» της ελληνικής υποψηφιότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν, ότι η Ελλάδα είναι για ακόμη μία φορά υποψήφια ως μόνιμο μέλος για το Συμβούλιο Ασφαλείας, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του χρόνου από τη Γενική Συνέλευση, με μυστική ψηφοφορία. Συνεπώς, ενώ έχουμε μεγάλο αριθμό δεσμεύσεων γραπτώς, το αποτέλεσμα θα το δούμε αφού ολοκληρωθεί αυτή η μυστική ψηφοφορία».

«Ακριβώς γι αυτό έκανε πολλές διμερείς συναντήσεις ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού ο πρωθυπουργός ήταν αναγκασμένος να μειώσει τον χρόνο παραμονής του στην Αμερική λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία. Μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης έκανε επαφές με χώρες που θα μπορούσαμε αλλά δεν έχουμε σχέσεις, όπως με το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, κάνουμε νέα πρεσβεία στην Τασκένδη».

Ο κ. Μαλλιάς υπογράμμισε το σημαντικό έργο που είχε κάνει σχετικά ο προκάτοχος του κ. Γεραπετρίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ σημείωσε πως δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της θεματικής που επέλεξε να προτάξει στην κεντρική του ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας πως είναι τα θέματα που αφορούν εμάς πρωτίστως, δηλαδή κλιματική κρίση, μεταναστευτικό και εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου αλλά είναι και παγκόσμια προβλήματα.

Επιπλέον αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό, απορρίπτοντας τη λύση δύο κρατών, που από το ίδιο βήμα είχε επαναλάβει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More