Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ματαιώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης το γκραν πρι MotoGP της Αργεντινής

Οι διοργανωτές του MotoGP ανακοίνωσαν σήμερα τη ματαίωση του γκραν πρι της Αργεντινής, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 7 Απριλίου και θα ήταν το τρίτο γκραν πρι στη σεζόν.

«Λόγω των τωρινών συνθηκών στην Αργεντινή, ο promoter του αγώνα ενημέρωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί ότι οι υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του γκραν πρι του 2024 θα είναι στα πρότυπα του MotoGP» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Αυτός ο αγώνας δεν θα αντικατασταθεί στο καλαντάρι του 2024. Το MotoGP ελπίζει να επιστρέψει για να αγωνιστεί στην πόλη Τέρμας δε Ρίο Όντο το 2025».

Η Αργεντινή είναι βυθισμένη σε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση με τριψήφιο πληθωρισμό, αρνητικά αποθεματικά, ένα νόμισμα που υποτιμάται γρήγορα και με ένα ποσοστό πάνω από το 40% του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες φτώχειας. Το γκραν πρι έχει λάβει κρατικές επιδοτήσεις, αλλά δημοσιεύματα ανέφεραν επίσης ότι ο κίνδυνος απεργιών και η αναστάτωση στις μεταφορές ήταν ένας παράγοντας που συνετέλεσε στην απόφαση αυτή.

Το γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών στην πίστα “Circuit of the Americas” του Όστιν ακολουθεί αμέσως μετά, στις 14 Απριλίου, και οι υπεύθυνοι θα είχαν να τηρήσουν αυστηρές προθεσμίες για τη μεταφορά ομάδων και φορτίων από την Αργεντινή στο Τέξας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More