Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελβούρνη: “Ζωή γεμάτη ραδιόφωνο: Μια συνομιλία με τη Ρένα Φραγκιουδάκη”

Σειρά διαλέξεων με τίτλο: «Η ιστορία των Ελλήνων στην Αυστραλία μέσα από έξι θεματικές ενότητες», διοργανώνουν από κοινού, το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Γλωσσών και Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο La Trobe, τα Αρχεία Δαρδάλη της Ελληνικής Διασποράς και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Στην τέταρτη ενότητα, που έχει ως θέμα της το ραδιόφωνο, καλεσμένη είναι η Ρένα Φραγκιουδάκη ΟΑΜ και τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Αποστόλου.

Τίτλος της παρουσίασης είναι “Ζωή γεμάτη ραδιόφωνο: Μια συνομιλία με τη Ρένα Φραγκιουδάκη” (στα Ελληνικά) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00μμ. στο Ελληνικό Κέντρο.

Η Ρένα Φραγκιουδάκη OAM γεννήθηκε στα Χανιά, μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1966 και ήταν από τα πρώτα στελέχη των πολυγλωσσικών ραδιοσταθμών της Αυστραλίας.

Εργάστηκε σε δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς, σε μια επαγγελματική πορεία που ξεπερνά τον μισό αιώνα.

Ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, συντονίστρια ελληνόφωνων προγραμμάτων, παρουσιάστρια πολιτιστικών, κοινωνικών, νεανικών και παιδικών εκπομπών, εκφωνήτρια ειδήσεων, η κ. Φραγκιουδάκη έχει καθιερωθεί ως η «χρυσή φωνή» και η «ελληνική φωνή» της Μελβούρνης.

Εθελόντρια επί σειράν ετών σε κοινοτικούς οργανισμούς, μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια, υπήρξε ιδιοκτήτρια επιχείρησης, αλλά και θύμα βάναυσης επίθεσης.

Η απεριόριστη αγάπη της για την ελληνική γλώσσα και οι αγώνες της για την ελληνομάθεια, έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοαυστραλών που έμαθε ελληνικά ακούγοντας τις εκπομπές της «κυρίας Ρένας».

Ο Πάνος Αποστόλου γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και μεγάλωσε στο χωριό Οιχαλία Τρικάλων του Θεσσαλικού κάμπου.

Το 2010 μετανάστευσε στη Μελβούρνη και μέχρι το 2016 εργάστηκε στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Νέος Κόσμος» και στον ραδιοσταθμό 3XY Ράδιο Ελλάς.

Από το 2016 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS (SBS Greek).

Γνωρίστηκε και εργάστηκε με την Ρένα Φραγκιουδάκη για τέσσερα χρόνια στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στον ραδιοσταθμό 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς.

Συντονίστρια της σειράς διαλέξεων είναι η Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, συντονίστρια Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More