Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με καθυστέρηση η έναρξη της τουριστικής σεζόν λόγω της κακοκαιρίας 

Με μικρή καθυστέρηση άρχισε η τουριστική σεζόν σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις προηγούμενες μέρες. Οι πρώτοι τουρίστες έχουν αρχίσει να καταφτάνουν και οι παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι η χρονιά θα κλείσει με έσοδα και πληρότητα στα επίπεδα του 2019.

Ήδη οι πρώτοι τουρίστες από τα Βαλκάνια απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Λόγω της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα η τουριστική σεζόν άρχισε με καθυστέρηση στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους φέτος καταγράφονται ανατιμήσεις 10% στα πολυτελή καταλύματα. Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε μικρή μείωση στις αφίξεις σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Στα Σύβοτα, στην Ήπειρο Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Ισραηλινοί έχουν ήδη φτάσει στις παραλίες της περιοχής και εξερευνούν τις ομορφιές τους.

Όσοι βρίσκονται στην Πιερία συνδυάζουν την θάλασσα με μια βόλτα στον Όλυμπο. Αρκετοί διανυκτερεύουν στα καταφύγια ή σε αντίσκηνα ενώ ο δήμος συντηρεί τα μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία στο βουνό των Θεών.

Παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι η χρονιά θα κυλήσει σε επίπεδο εσόδων και διανυκτερεύσεων στα επίπεδα του 2019 χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό πριν την πανδημία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More