Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηλοχώρι Εορδαίας: Η νεότερη γυναίκα κυνηγός αγριόχοιρων στην Ελλάδα

Σε πραγματικό πρόβλημα για τις καλλιέργειες εξελίσσεται ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων σε αρκετές περιοχές, παρά τις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων για τον περιορισμό τους. Στο Μηλοχώρι Εορδαίας, στις περιπολίες των κυνηγών συμμετέχει μια 18χρονη, η νεότερη γυναίκα στην Ελλάδα, που έχει νόμιμη άδεια θήρευσης αγριόχοιρου.

Η Εύη μεγάλωσε σε οικογένεια κυνηγών, ακούγοντας τις διηγήσεις του παππού, του πατέρα της, συγγενών, και από την ηλικία των 11 ετών, ακολουθούσε τις διαδρομές τους στο Μουρίκι. Λίγο αργότερα, ασκήθηκε στη σκοποβολή και σήμερα είναι η μικρότερη ηλικιακά γυναίκα στη χώρα που θηρεύει αγριόχοιρους νόμιμα.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας βράβευσε πρόσφατα τη νεαρή κυνηγό και ως προς τη συμμετοχή της στις ομάδες δίωξης του κυνηγετικού συλλόγου Εορδαίας για τη μείωση του αριθμού των αγριόχοιρων.

Οι συνοδοιπόροι της που έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στη φύση, σε μια περιοχή όπου ο υπερπληθυσμός των άγριων αυτών ζώων εξελίσσεται σε απειλή για τις καλλιέργειες και την ασφάλεια των πολιτών, έχουν να πουν μόνο καλά λόγια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More