Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Ζαχάροβα: «Εχθρικό βήμα» η απόφαση της Μολδαβίας να μπλοκάρει 20  ρωσόφωνους ιστότοπους

Η Ρωσία χαρακτήρισε «εχθρικό βήμα» την απόφαση της Μολδαβίας να μπλοκάρει περισσότερους από 20 ιστότοπους στη ρωσική γλώσσα την παραμονή των τοπικών εκλογών σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία στα σύνορα με την Ουκρανία, αναφέρει η EFE.

«Ένα τέτοιο ανοιχτά εχθρικό βήμα προς τη Ρωσία είναι άλλο ένα παράδειγμα της παράλογης αντιρωσικής επίσημης πολιτικής του Κισινάου», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

“Το μαζικό μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε ιστοτόπους πληροφοριών στα ρωσικά αποτελεί σοβαρή παραβίαση από τις μολδαβικές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων των πολιτών της για πληροφόρηση στα ρωσικά, μια γλώσσα που είναι γνωστή στη συντριπτική πλειοψηφία των Μολδαβών”, είπε η Ζαχάροβα .

Σχολίασε ότι, για το Κισινάου, η προτεραιότητα «δεν αντιπροσωπεύεται από τα συμφέροντα του μολδαβικού λαού», αλλά από τις «ρωσοφοβικές» κατευθυντήριες γραμμές που υπαγορεύονται από τους δυτικούς χορηγούς του.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (SIS) της Μολδαβίας ανακοίνωσε την Τρίτη τον αποκλεισμό 22 ιστοσελίδων στα ρωσικά για τη διάδοση πληροφοριών από τις αρχές μιας χώρας εν μέσω «στρατιωτικής σύγκρουσης» και η οποία αναγνωρίστηκε ως «κράτος επιτιθέμενος». Η SIS μετέφερε επίσης ότι έχει ήδη στείλει την αντίστοιχη εντολή στους παρόχους να προχωρήσουν στην «άμεση δέσμευση» των εν λόγω πόρων.

Πριν από λίγους μήνες, η πρόσβαση σε πέντε ιστότοπους του επίσημου ρωσικού πρακτορείου Sputnik αποκλείστηκε για έκδοση «ψευδών πληροφοριών» και στα μέσα Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του Sputnik Μολδαβίας, Βιτάλι Ντενίσοφ, εκδιώχθηκε.

Η Μολδαβία έκλεισε έξι ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πέρυσι με δηλωμένο στόχο να προστατεύσει τους πολίτες της από την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση από το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει την αυτονομιστική περιοχή της Υπερδνειστερίας, στα ανατολικά της Μολδαβίας, υπενθυμίζει η EFE.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More