Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2) την Τουρκία μετά τον πρωινό που έχει στοιχίσει ήδη την ζωή σε περισσότερα από 1000 άτομα.

Το CNN Turk κάνει λόγο για 7,8 Ρίχτερ ενώ το Reuters για 7,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Preliminary info: #earthquake (#deprem) about 4 km NE of #Pozantı (#Turkey) 2 min ago (local time 13:25:02)MAGNITUDE NOT AVAILABLE YETUpdates at:
https://t.co/LBaVNedgF9
https://t.co/AXvOM7I4Th
https://t.co/wPtMW5ND1t pic.twitter.com/SDYbej1FoE

— EMSC (@LastQuake) February 6, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία έχει ανέβει σε 912, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 5.383. Μάλιστα τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από το 1939.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα αυξηθεί ο απολογισμός των θανάτων καθώς προχωρούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», είπε ο Ερντογάν.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 1.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν αεροδιάδρομο για να μπορέσουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης να φτάσουν στη ζώνη που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό στη νότια Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Κινητοποιήσαμε τα αεροπλάνα μας για να στείλουμε ιατρικές ομάδες, ομάδες έρευνας και διάσωσης και τα οχήματά τους στην ζώνη που επλήγη από τον σεισμό», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου του.

Μαρτυρίες Ελλήνων στην ΕΡΤ από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Κατέρρεαν κτίρια, έχει υποχωρήσει το έδαφος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More