Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο καθοριστικό βήμα για την οριστική δικαίωση του Δήμου Παύλου Μελά στην έκταση της πρώην ΑΓΝΟ

Νέο καθοριστικό βήμα στο ζήτημα της έκτασης στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά όπου δραστηριοποιούνταν η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ. Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο, που επικαλέστηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Παύλου Μελά από το 2015σχετικά με α)την ανάκληση της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου ως ιδιωτική περιουσία και β)την απόδοσή του ως χώρου πρασίνου σε κοινή χρήση.

Μόλις δύο μήνες μετά την έκδοση του Φ.Ε.Κ. 755Δ’ (2-11-2022) με το οποίο εγκρίθηκε η σημειακή τροποποίηση του εγκεκριμένου ΓΠΣ του πρώην Δήμου Σταυρούπολης, στο ΟΤ 1106Π και ο χαρακτηρισμός του ως χώρου πρασίνου, ο Δήμος Παύλου Μελά δικαιώνεται εκ νέου.

Η Απόφαση 2606/ 22.12.2022 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας (αναρτήθηκε στις 11.1.2023) αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι παραχωρήσεις που εκδόθηκαν με το άρθρο 123 του Αγροτικού Κώδικα καθίστανται πλέον ανακλητές εφόσο έχει πάψει να εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός της δημόσιας ωφέλειας, λόγω πλήρους μεταβολής των συνθηκών και εκτιμήσεων που οδήγησαν στην τότε παραχώρηση.

Η υπόθεση παραπέμπεται για εκδίκαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μείζον ζήτημα που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα της παραπάνω διάταξης.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην υπόθεση της μεγάλης έκτασης που φιλοξενούσε την τότε συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ και δηλώνει τα εξής: «Η Διοίκησή μας από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου,  κινήθηκαν με σχέδιο, σταθερά προσανατολισμένες στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος και συνεχίζουν μέχρι την τελική δικαίωση που θα επαναφέρει το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή της Πρόνοιας της ΔΕ Σταυρούπολης και θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τους χώρους αστικού πρασίνου της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Πηγή: Δήμος Παύλου Μελά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More